Project

General

Profile

Bug #242

Some LILAC group forum emails not arriving

Added by Maura Smale over 11 years ago. Updated almost 11 years ago.

Status:
Rejected
Priority name:
Normal
Assignee:
Category name:
BuddyPress (misc)
Target version:
Start date:
2010-05-13
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:

Description

Hi Boone, those emails from the 2 forum posts in the LILAC group that I made yesterday afternoon have still not arrived. I'm wondering if it has anything to do with the other bits of LILAC weirdness: the old avatar showing up and the post from George from the Comp & Rhet group that's appearing at the bottom of the activity feed on the LILAC group page? Thanks!


Related issues

Related to CUNY Academic Commons - Feature #36: Digest Version of Group Forums Notification PluginResolved2009-10-07

History

#1 Updated by Boone Gorges over 11 years ago

Thanks for the report, Maura. Have you received email notifications from any other groups since then? I just tested one and they're working just fine. My hunch is that there was a hiccup in commons.gc.cuny.edu email yesterday morning, but that the hiccup was temporary.

I just sent an invite for you to join a test group. Would you mind joining and posting to the forum? That way we can see if it's a system problem.

#2 Updated by Boone Gorges over 11 years ago

  • Category name set to BuddyPress (misc)
  • Status changed from New to Assigned

#3 Updated by Maura Smale over 11 years ago

Yeah, could be. I posted 3 messages on the LILAC forum (all responses to preexisting topics) and only got 1 email message.

Just joined + posted in the test group -- will keep you posted. I've got a class from 10-11:30ish so I'll be offline for a bit but back afterward. Thanks Boone!

#4 Updated by Boone Gorges over 11 years ago

Thanks, Maura. I got the email notifications of your forum posts just fine - so if you didn't, it might be an issue with your account. Let me know what happens!

#5 Updated by Maura Smale over 11 years ago

Hi Boone, I got the test group email okay, but went back to the LILAC group and posted another test message in the forum and that one has not arrived. Luke is on the LILAC group and said there's no email for him today, either.

#6 Updated by Boone Gorges over 11 years ago

I'm not certain if I have solved the problem or not, but here's what happened. I put a mail stop in place, so that I could do some testing (I was going to try to generate a list of the email addresses in the group instead of sending emails to those addresses). I came up with a blank list, as if the group didn't have any members. Then I did some other testing, tracing it back up the line. As I came back down through the function, I couldn't find the problem. But when I switched the testing mechanisms off for one final test, the email actually got sent. Maura, did you get the 'test' email?

It's possible - though I can't explain why this would happen - that something was gumming up the works in that particular group, and that I managed to clear up the problem. This is a total shot in the dark :)

On a side note, it's quite hard to troubleshoot email problems, without risking spamming people!

#7 Updated by Maura Smale over 11 years ago

Hi Boone, I did get the test 3 email. I can try tomorrow to think up a seemingly real something to post so we can check again, if that would be helpful? (to avoid spam) Thanks!

#8 Updated by Boone Gorges over 11 years ago

That's a great idea, Maura. Let me know what happens!

#9 Updated by Maura Smale over 11 years ago

Hi Boone, I posted something this morning (just another test message, couldn't think of anything semi-real) and haven't gotten anything yet. So strange!

#10 Updated by Boone Gorges over 11 years ago

Thanks very much for the update, Maura. Email notifications are rolling in from all over the site, which makes me think that it's not a super widespread issue; and I was able to post something to the LILAC group and have the email go out. So I'm left to conclude that this has something to do with your account :) I'm going to email you with an idea I have for testing.

#11 Updated by Boone Gorges over 11 years ago

  • Status changed from Assigned to Reporter Feedback

Just an update for future reference: Maura and I have been working on this offline. Haven't really been making progress in identifying the root problem, but I'm hoping that a modification or two made today will help. Going to change the ticket to Feedback as I'm hoping Maura will post an update next time she has reason to send a forum notification.

#12 Updated by Maura Smale over 11 years ago

Will do -- thanks Boone!

#13 Updated by Boone Gorges about 11 years ago

  • Target version set to 1.1

Hi Maura,

I'm changing the target version on this ticket to 1.1, which is the version of the Commons when we plan to launch the new email system.

#14 Updated by Boone Gorges almost 11 years ago

  • Status changed from Reporter Feedback to Rejected

Since this issue should be totally nullified with the upcoming 1.1 release, I'm going to close the ticket. Maura, if there are problems after that upgrade (probably within the next few weeks) please open another ticket. Thanks for your patience.

#15 Updated by Maura Smale almost 11 years ago

Thanks Boone. Now that you mention it, this issue hasn't recurred in a while (to my knowledge). I will keep an eye on it and let you know if there's anything new.

Also available in: Atom PDF