Project

General

Profile

Bug #13890

Not sure email notification went out

Added by Matt Gold 9 months ago. Updated about 1 month ago.

Status:
Resolved
Priority name:
Low
Assignee:
Category name:
Email Notifications
Target version:
Start date:
2021-01-26
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:

Description

Hi Ray,

I was looking in my email for a message I had sent out to multiple groups -- https://commons.gc.cuny.edu/groups/cuny-committee-on-academic-technology-62702785/forum/topic/cuny-academic-commons-redesign-survey/ -- and I didn't see an email notification. Since I cc'ed many more groups than I normally do, I wanted to check in to see whether a notification actually went out via email. Is that something you might be able to check? It's possible, of course, that my email diagnosed the message as spam or that I otherwise missed it.


Related issues

Related to CUNY Academic Commons - Bug #13457: Forum post not sending notificationsNew2020-10-12

History

#1 Updated by Raymond Hoh 9 months ago

Hi Matt,

I checked the mail log for items sent to your email address on January 19th around the same time as the forum topic and looks like an email was sent at 1:34pm ET. Can you verify? If so, is it for that forum topic or something else?

#2 Updated by Matt Gold 9 months ago

Hi Ray -- I see nothing with the subject line "CUNY Academic Commons Redesign Survey" in my email. Luke and Colin -- can you please let me know whether you received a notification?

#3 Updated by Raymond Hoh 9 months ago

Hi Matt,

I forgot that in #13457, I created a debug log for the Multiple Forum Post plugin to diagnose instances like this.

I just checked the log and the duplicate activity portion of the logger did not record anything for the mentioned forum topic. So I took a closer look and I believe the problem stems from creating a forum topic to too many groups. Your topic was cross-posted to 30 groups; creating 30 forum topics takes a long time in bbPress. I just checked the creation time for the first forum topic and it posted at 2021-01-19 18:26:04 and the last duplicated forum topic was created at 2021-01-19 18:27:14. This took 70 seconds, which is quite long.

I'm guessing that the script died shortly after the duplicate topics were created and didn't get to the activity creation portion of the code located here: https://github.com/cuny-academic-commons/bp-multiple-forum-post/blob/685bc9d91b118bb8516c6e2f690339f8c1623c57/bp-multiple-forum-post.php#L207

Boone, I tried to check the PHP error logs, but I couldn't find a PHP fatal error for max execution time during this time period though.

I've added some additional debug points so I can get some more data, but for now, I've added a potential fix on production to ensure that the script execution time is disabled during multiple forum posting. Boone, the modified portion is at bp-multiple-forum-post/includes/class-bpmfp-async-duplicate-topic.php. I will most likely commit this in the next week or so.

#4 Updated by Raymond Hoh 9 months ago

  • Related to Bug #13457: Forum post not sending notifications added

#5 Updated by Matt Gold 9 months ago

Thanks, Ray. If I were to repost this, is there a max number of groups I should cc, or has the change you made obviated the need for that?

#6 Updated by Boone Gorges 9 months ago

Thanks for investigating, Ray!

#7 Updated by Raymond Hoh 9 months ago

Thanks, Ray. If I were to repost this, is there a max number of groups I should cc, or has the change you made obviated the need for that?

In theory, the max number of groups should work, but if you want to be cautious, I'd split up the number of groups to 10 or so.

#8 Updated by Boone Gorges about 1 month ago

  • Status changed from Assigned to Resolved
  • Target version set to Not tracked

Also available in: Atom PDF