Project

General

Profile

Bug #5318

Group losing Forum association on save

Added by Samantha Raddatz over 5 years ago. Updated over 5 years ago.

Status:
Resolved
Priority name:
Urgent
Assignee:
Category name:
Group Forums
Target version:
Start date:
2016-03-11
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:

Description

I came across an issue when trying to read the Academic Commons Team Forum. Boone added me as a member to the group and as I tried to open a forum topic, I was launched to a fail safe page. I'm given the option to leave the group so I'm definitely a member of the Cuny Academic Commons Team group, but it says there are no forum topics because the group is private? I've attached a screen shot.

I tried to clear the cache thinking maybe that was the issue but to no avail.

Is there any way to resolve this? Specifically, do admins simply need to approve new members to read forums?

Thanks!

History

#1 Updated by Samantha Raddatz over 5 years ago

Sorry, I forgot to mention that this is Paige using Sam's redmine account to add this issue.

#2 Updated by Matt Gold over 5 years ago

Hi Paige -- just created a Redmine account for you and added you as a watcher here.

#4 Updated by Matt Gold over 5 years ago

  • Status changed from New to Assigned
  • Priority name changed from Normal to Urgent

Yup -- our forums appear to have disappeared.

#5 Updated by Boone Gorges over 5 years ago

Looking into it.

#6 Updated by Boone Gorges over 5 years ago

The forum is restored. Paige, you should now have access.

I will follow up shortly with details.

#7 Updated by Paige Dupont over 5 years ago

Thanks Boone, it's working fine now.

#8 Updated by Matt Gold over 5 years ago

Thanks so much for looking at this so quickly, Boone

#9 Updated by Boone Gorges over 5 years ago

  • Subject changed from Group Forum Privacy to Group losing Forum association on save
  • Status changed from Assigned to Resolved
  • Target version set to 1.9.10

When I added Paige to the group last night via Dashboard > Network Admin > Groups, I had to "save changes" to the group. This uncovered a bug in https://github.com/cuny-academic-commons/cac/commit/bece8640eece3e784dd39514bb0855a1510dce7a, which I introduced in #5133 to prevent bbPress from crashing the dashboard due to timeouts. The bug was that, since forums in the dropdown were being limited, the forum that should have been selected in the dropdown was not selected. As such, when the group was saved, it was saved with a forum_id of 0.

I have worked around this with a different approach to bypassing bbPress's dropdown: https://github.com/cuny-academic-commons/cac/commit/3784ef42a2b45797b14a46522ef8f11edb308b62

Also available in: Atom PDF