Project

General

Profile

Actions

Bug #3598

closed

RBE message not posted

Added by Matt Gold almost 8 years ago. Updated almost 8 years ago.

Status:
Resolved
Priority name:
Urgent
Assignee:
Category name:
Reply By Email
Target version:
-
Start date:
2014-10-24
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:

Description

Hi Ray,

I sent a message via email to create a new topic in this group - http://commons.gc.cuny.edu/groups/gc-digital-fellows/forum/ - today, but the message appears not to have posted. Can you please check the RBE logs and see whether any messages have been received but not posted? Thank you.

Separately, I'm wondering: are you the only person who knows how to check RBE, or does Boone have access/instructions, as well?


Related issues

Related to CUNY Academic Commons - Bug #3601: Forum replies do not show up on the group homepageResolvedRaymond Hoh2014-10-26

Actions
Actions #1

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

  • Subject changed from RBE not posting to RBE message not posted
  • Priority name changed from Normal to High
Actions #2

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

  • Priority name changed from High to Urgent

Just posted to a forum via the web and no email notification was sent out. Adding Boone as a watcher.

Actions #3

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

  • Assignee changed from Raymond Hoh to Boone Gorges

Hi Boone -- according to our team vacation doc (http://commons.gc.cuny.edu/groups/cac-community-team-project-planning/docs/team-vacation-schedules/), Ray is on vacation right now. I just created another forum post and I can confirm that the system is not sending out email notifications. Is there any chance you can troubleshoot? thank you.

Actions #4

Updated by Boone Gorges almost 8 years ago

Matt - The RBE error logs don't show anything obvious. I tried resetting the plugin, but it doesn't appear to have had an effect. I'm at a conference this weekend, so I'm afraid there's nothing else that I can do to debug this at the moment. I will try to find some time in the next day to dig more deeply into it.

Actions #5

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

Argh - sorry to bother you while you are away.

I just tried posting to a test group but messages are still not creating email notifications.

My impression is that Ray is sometimes able to see some reservoir of unreleased messages that he then releases when there is an error. I have no idea where that list of messages would be . . . mandrill?

Actions #6

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

A thought: I did receive an email notification for a BP doc I edited in a group. Perhaps this is specifically related to group forum posts, and maybe is related to our 1.7 BBPress forum upgrade? Perhaps there are altered hooks that we need to take account of?

Actions #7

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

File upload notifications are also unaffected

Actions #8

Updated by Boone Gorges almost 8 years ago

All email notification and RBE functionality appears to be working normally as far as I can see. I just tested with a couple of different items.

I wonder if this is a problem that is somehow specific to your account. Have you received other reports of the problem? The sending of email notifications and the handling of RBE email are completely independent of each other, so I'm skeptical that a single global problem would happen to break both.

I do not appear to have the credentials to check the gmail account where incoming RBE items are queued. Checking there would be the next step in debugging. Maybe you could see if you have them ().

Actions #9

Updated by Raymond Hoh almost 8 years ago

I just checked the logs and I believe I see the problem.

Matt: Are you using the older group new topic email address to attempt to post a new topic? If so, that's probably the problem. For bbPress 2, I made the decision to use a different parameter instead of using the older legacy forums parameter for the new topic email hash. This means you need to use the new group topic email address that is displayed on the group site and use that address from now on to post new topics. Let me know if that works for you and sorry for not disclosing this tidbit until now!

Boone: I have the credentials for the GMail account. I'll forward them to you.

Actions #10

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

Are you using the older group new topic email address to attempt to post a new topic? If so, that's probably the problem. For bbPress 2, I made the decision to use a different parameter instead of using the older legacy forums parameter for the new topic email hash. This means you need to use the new group topic email address that is displayed on the group site and use that address from now on to post new topics.

Hi Ray -- thanks -- that could very well be the problem. We did not inform users about this change, did we?

Boone, I did not receive an email notification for a topic I posted directly to the Commons website, but I will start a separate ticket for that.

Actions #11

Updated by Raymond Hoh almost 8 years ago

We did not inform users about this change, did we?

We did not unfortunately. This only would affect a small subset of users though. I can compile a list of these users if you want so we can reach out to these users directly.

Actions #12

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

Thanks. Sure -- if you know who to contact, that would be good.

I did post a message to RBE earlier today without a problem. Marking ticket as resolved, though this ticket -- http://redmine.gc.cuny.edu/issues/3601 -- is still unresolved.

Actions #13

Updated by Matt Gold almost 8 years ago

  • Status changed from Assigned to Resolved
Actions

Also available in: Atom PDF